Egy évig ellátja higiéniai papírtermékkel az esélyteremtő gyermekprogramok intézményeit a Vajda-Papír

Egy évig ellátja higiéniai papírtermékkel az esélyteremtő gyermekprogramok intézményeit a Vajda-Papír

Egy évig ellátja higiéniai papírtermékkel az esélyteremtő gyermekprogramok intézményeit a Vajda-Papír

Egy évre elegendő termékadománnyal segít több ezer rászoruló gyermeket a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül. Az évek óta tartó együttműködésben a mostani adománnyal a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjaihoz kapcsolódik Magyarország piacvezető higiéniai papírtermék-gyártója. A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke vette át június 25-én, a Zemplén Győző utcai Máltai Játszótéren. A vállalat munkatársai a játszótér felújításában is részt vettek egy önkéntes nap keretében.

Vajda Attila, a Vajda-Papír alapító-ügyvezetője az adomány átadásakor elmondta, hogy 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látnak el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat országos hálózatában. A termékadományon kívül pedig a cég munkatársai önkéntes munkájukkal segítik a játszótér felújítását. Méltatta a Szeretetszolgálat segítő munkáját, a rászorulók felkarolását, támogatását. Úgy vélte, a hátrányos helyzetű emberek, családok, gyermekek megsegítése közös társadalmi kötelezettség, ezért kapcsolódnak be most már ötödik éve a karitatív szervezet programjaiba.

Vajda Attila megemlítette azt is, hogy a cég menedzsmentje kiemelten foglalkozik a társadalmi felelősségvállalás és fenntarthatóság erősítésével. Kiemelte: „a Vajda-Papírnál a fenntarthatóság minden döntésünk szerves része, ezért is fontos számunkra, hogy ügyfeleink és munkatársaik figyelmét is felhívjuk a környeztünk rendben tartására, megóvásra. Ennek a kezdeményezésnek része ez az önkéntes munka a játszóterek rehabilitációja, funkcionális környezetünk szépítése”.  Hozzátette, hogy a cég legmodernebb ESG irányelveknek is megfelelő gyártási folyamataira jellemző a kreativitás és a fenntarthatóság, ezért a társadalmi szerepvállalásukban is szerettek volna erre nagy hangsúlyt fektetni.

A Szeretetszolgálat az esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtet óvodákat, általános iskolákat, a „Játszva megelőzni!” Játszótér Program pedig szociális játszóházakat alakít ki és tart fenn. A játszótereiken és játszóházaikban, országszerte 15 helyszínen, évente több mint 3000 gyerek töltheti szabadidejét biztonságos környezetben, játékkal, fejlesztő foglalkozásokkal. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Iskola Alapítványa 20 oktatási intézményt - 8 óvodát, 7 iskolát, 4 szakképző intézményt és egy fejlesztő iskolát - tart fenn, melyekben összesen több mint 4300 gyerek végzi tanulmányait. A több mint húsz éve működő Máltai Családok Háza Nevelőszülői Hálózatban pedig 12 megyében 105 nevelőszülő 285 gyermeket nevel, köztük számos fogyatékossággal élő, halmozottan sérült gyermeket.

Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke azt mondta: a Vajda-Papír mostani támogatása is elismerése az eddigi munkájuknak, és segít erőt gyűjteni a jövőbeni szolgálataikhoz. „Megható látni, hogy egy segítő kézhez hány másik tud kapcsolódni erősítve a mi törekvéseinket. Külön öröm számomra, hogy a Vajda-Papír munkatársai a játszóterek szépítésében önkéntes munkával is részt vesznek. Az önkéntesség ugyanis nem csak az egyén, de a társadalom egészségéhez, erősítéséhez is hozzájárul” – mondta, és reményét fejezte ki, hogy egyre több cég vállalja a karitatív szervezetek munkájának támogatását. Felidézte, hogy a Játszva megelőzni programot 1998-ban kezdték el a Szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai. Azzal a céllal indították útjára, hogy a panelrengetegben lakó gyerekeknek értékes időtöltést kínáljanak az iskola utáni időre, és közösségi teret hoztak létre a játszótereken, játszóházakban a közös játékra, ismerkedésre, beszélgetésre. A játék olyan eszköz, amely közelebb viszi az embereket, felnőtteket, gyerekeket egymáshoz, így segíti a bizalmi kapcsolatok kialakulását, és hozzájárul a gyermekek mentális egészségéhez is. Nagyon fontos, hogy a fiatalokat ne hagyjuk elkallódni, programokat szervezzünk nekik, és felkaroljuk önálló kezdeményezéseiket.

Hangsúlyozta, hogy követendő példának tartja, hogy a cégcsoport küldetésének tekinti az adományozói kultúra népszerűsítését Magyarországon, és emlékeztetett rá, hogy a Vajda-Papír és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat együttműködése 2020-ban kezdődött.

A vállalatcsoport ellátta higiéniai papírtermékkel a karitatív szervezet szociális és egészségügyi ellátó hálózatát, 2021 tavaszán több ezer hátrányos helyzetű gyermeket, 2021 őszén pedig több száz hátrányos helyzetű családot látott, 2022-ben több ezer fogyatékossággal élő, 2023-ban több ezer idősgondozásban élő embert látott el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel. A jótékonysági akció, ahogyan az elmúlt években, idén is az Ooops! vásárlókkal és a partnerekkel való összefogás révén valósulhatott meg, a Vajda-Papír pedig hálás a rászorulókért való vásárlói összefogás erejéért.

A Vajda-Papír Csoport

A Vajda-Papír 25 éve alakult családi vállalkozásként, csoportszinten több mint 700 munkavállalót foglalkoztat. A cégcsoport 2013-ban Norvégiában is piacra lépett, és 10 éve ott is sikerrel üzemeltetik gyárukat, ahol több mint 110 főt foglalkoztatnak. Az idén negyedszázados piacvezető higiéniai papírtermék gyártó, a 100 %-os magyar családi tulajdonban lévő Vajda-Papír a hazai kereslet 55-60%-át állítja elő, a termelés 60%-át szállítja külföldre. A vállalat Ooops! márkájú és a sajátmárkás higiéniai papírtermékeit - toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő, papírszalvéta - Skandináviába, a Baltikumba, Kelet-Közép-Európába,  Ázsiába, a Karib tenger térségébe, a világ több mint 35 országába szállítják.

 

Budapest, 2024. június 25.; Magyar Máltai Szeretetszolgálat; Vajda-Papír Kft.