A Vajda-Papír biztosítja a higiéniai papírterméket az Ukrajnából menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon

A Vajda-Papír biztosítja a higiéniai papírterméket az Ukrajnából menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon

Ellátja higiéniai papírtermékkel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat befogadóhelyeit a Vajda-PapírBiztosítják a higiéniai papírterméket az Ukrajnából menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon

 

Kozma atya szerint nagyon fontos, hogy a cégek termékadományokkal támogassák munkájukat

 

Csaknem egy tonna higiéniai papírterméket adományoz a Vajda-Papír az Ukrajnából menekülők ellátására. Az árut a Magyar Máltai Szeretetszolgálat veszi át és osztja szét a menekülőket ellátó szálláshelyeken és segítségpontokon. Vajda Attila, Magyarország vezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója elmondta: az adományban toalettpapír, papír zsebkendő, papírtörlő van, emellett pedig több ezer általuk gyártott sebészeti arcmaszkot is biztosítanak. Hozzátette: ahogy a készletek fogynak, a Vajda-Papír kész újabb szállítmányokkal segíteni, ahogyan évek óta rendszeresen támogatják termékeikkel a rászoruló magyar családokat a Szeretetszolgálat kötelékében. Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elmondta: A háború kirobbanása óta menekültek tömegei érkeznek Magyarországra Ukrajnából. A felajánlott szálláshelyek koordinálását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vállalta, emellett országszerte több átmeneti befogadóhelyet nyitottak, ahol nagy hasznát veszik az adománynak. Kiemelte: Nagyon fontos a magyar vállalat akciója, és reméli, egyre több cég követi a jó példát, és a Máltai Segélyszervezettel egyeztetve termékadományokkal támogatják munkájukat a rendkívüli helyzetben.

 

Biztosítja a szükséges higiéniai papírterméket Beregsurányban, Budapesten, Debrecenben, Miskolcon és Győrött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működetett segítségpontokon Magyarország vezető higiéniai papírtermék-gyártója, a Vajda-Papír. A csaknem egy tonnányi felajánlott higiéniai papírtermék az átmeneti szállásokon fedezi a menekültek szükségletét. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szálláshelyein országosan igénytől függően 200 és 400 fő közötti férőhelyen fogadják a néhány éjszakára megszálló menekülő embereket. A fővárosban két szálló működik március eleje óta folyamatos teltházzal, szükség esetén további 150 főt tudnak elszállásolni egy harmadik, budapesti helyszínen.

 

Vajda Attila, a Vajda-Papír ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: ma még nem látni a háború kimenetelét, sokan jönnek Magyarországra, de nem tudni mennyi ideig és hányan maradnak. Ezért, ha szükség lesz rá, a mostani adományt újabbak követhetik. „A rendkívüli helyzetekben különösen fontos a társadalmi szolidaritás, a leghatékonyabban pedig úgy tudunk segíteni, ha az ukrajnai háború elől menekülőket ellátó intézményeket támogatjuk” – mondta Vajda Attila. A Vajda-Papír eddig is együttműködött a Máltai Szeretetszolgálattal a rászorulók és a hátrányos helyzetűek megsegítésében, a szomszédos országban zajló háború pedig ismét a segítségnyújtásra ösztönöz. A több millió forint értékű adományt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat központi raktárába telephelyére szállítják, az árut a szolgálat raktározza és szállítja az átmeneti szálláshelyekre, ahogy a készletek fogynak és a Máltai Szeretetszolgálat jelzést ad, a Vajda-Papír újabb szállítmányokkal segítheti a háború elől menekülőket ellátó helyeket – tette hozzá Vajda Attila.

 

Emlékeztetett rá, hogy a Vajda-Papír évek óta nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra, de most különösen büszke arra, hogy nem csak vállalati szinten segítik az ukrajnai háború elől menekülőket, de a cég dolgozói is gyűjtik a legfontosabb adományokat, amelyeket szintén a szeretetszolgálatnak adnak át. A Vajda-Papíros munkatársakkal folyamatosan gyűjtjük a tartós élelmiszereket, a hús és húsmentes konzerveket, teát, kekszet, cukrot, bébiételt, ásványvizet, valamint higiéniás termékeket: pelenkát, fogkrémet, fogkefét, nedves törlőkendőt, intim eszközöket, tisztálkodó szereket.

 

Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke elmondta: Küldetésük szólítja őket a háborúból menekülő emberek megsegítésére. „A háború borzalmai elől menekülők helyzete rendkívüli, sok család szakadt szét, sokan hátrahagyták mindenüket, aggódnak, fáradtak és csüggedtek. A mi feladatunk, hogy amennyire tőlünk telik, segítsük őket, s vetett ággyal várjuk őket. Rengeteg munkatársunk és önkéntesünk dolgozik értük, és nemcsak itthon, hanem Kárpátalján is. El kell juttatnunk a létszükségletet fedező adományokat oda is, ahol dúl a háború. Az ott maradtak vannak a legnagyobb bajban!” Kozma Imre atya kiemelte: Az, ahogyan megmozdult az ország, őket is meglepte, pedig a magyarok számtalanszor bebizonyították már, mekkora szívük van. De az is nagyon fontos, hogy ilyenkor nem csak az egyének, közösségek mozdulnak meg, de a cégek, szervezetek is segítenek. A háborúban csak vesztesek vannak, de mi tanúi vagyunk annak is, hogy a felebaráti szeretet a győztesek közé sorol bennünket.

 

Kozma Imre atya összegezte, hogy több mint egy hónapja tört ki az ukrajnai háború. Február 24. és március 24. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mintegy 50 ezer menekülőnek nyújtott segítséget, 17.000 embert szállított úti céljáig, szálláshelyen elhelyezett 8.000 menekülőt. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat három kiemelt feladatot határozott meg az ukrajnai háború kitörését követően: Segíti a Magyarországra menekülőket, adományokkal hozzájárul a Kárpátalján várakozó több tízezer ember ellátásához, a beregszászi Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, és támogatja a hosszabb időn át Magyarországon maradó családok beilleszkedését, integrációját. Kiemelte: Napról-napra, sőt sokszor óráról órára változik, hogy mire van épp szükségük a menekültek ellátásához, ezért nagyon fontos, hogy ebben a rendkívüli helyzetben termékadományokkal támogassák a munkájukat a cégek.

 

Csaknem 100 munkahelyet ajánlott fel a Vajda-Papír az Ukrajnából menekülőknek

Magyarország vezető higiéniai papírtermék-gyártója, nemcsak adománnyal segít, hanem munkahelyeket is felajánlott az Ukrajnából menekülő kárpátaljai magyaroknak és ukránoknak, együttműködve az Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakembereivel, akik rövid és hosszútávú életviteli támogatást és javaslatokat is nyújtanak a háború elől menekülőknek, valamint az elérhető állás- és szálláslehetőségekről is informálják az érdeklődőket. A több, mint 650 munkavállalót foglalkoztató vállalatcsoport a dunaföldvári, a székesfehérvári és a budapesti gyárában is kínál munkalehetőségeket, biztos jövedelmet, lakhatást és egészségügyi ellátást. A magyar állampolgároknak folyamatosan vannak biztos megélhetést biztosító munkahelyeik, amelyeket megnyitottak a háború elől menekülőknek is. A munkalehetőségekről információk a Vajda-Papír honlapján, a Karrier aloldalon találhatók.

 

A Vajda-Papír rendszeresen támogatja a rászorulókat

Az idén 22 esztendős Vajda-Papír Csoport társadalmi felelősségvállalása nagy múltra tekint vissza, 2020-ban pedig megért rá a vállalatcsoport, hogy rendszeresen együttműködjön a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a Betegápoló Irgalmasrenddel is. Elindították a „Ti mind hősök vagytok” kampányt, amelynek keretében jelentős terméktámogatást nyújtottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek, hogy a járvány okozta helyzetben segítsék a szociális és egészségügyi ellátást. Az adomány több, mint 1200 ember egy éves fogyasztását fedezte. A vállalat 2021 májusában a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjait támogatta. 6000 hátrányos helyzetű gyermeket látott el egy esztendőre elegendő higiéniai papírtermékkel, és a cég a Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjai keretében a hátrányos helyzetű gyermekeknek működtetett óvodáknak, általános iskoláknak, a "Játszva megelőzni!” Játszótér Program szociális játszóházainak és a nevelőszülői hálózatnak adományozott két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket, 2021 novemberben pedig több száz hátrányos helyzetű családot láttak el országszerte egy évre elegendő higiéniai papírtermékkel.