Cégtörténet

Cégtörténet

2023

A Vajda-Papírnak ítélte oda az „Az év legnagyobb volumenű képzési programja díjat” a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) közösen a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA). Az idei évben a vállalat először adott ki ESG-jelentést, melyben a környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási területeken megfogalmazott törekvéseit, céljait, megtett intézkedéseit és eddig elért eredményeit mutatja be kollégáinak, vevőinek és partnereinek. A vállalat norvégiai gyára, a Vajda-Papir Scandinavia A.S. az egyetlen magyar tulajdonosi kézben üzemeltetett napi fogyasztási cikkeket előállító és exportáló vállalat Norvégiában, idén ünnepli alapításának 10. évfordulóját. Ipari és energetikai építmény kategóriában elnyerte az ÉVOSZ 2023. évi Építőipari Nívódíját a 2022-ben Dunaföldváron átadott gyáregységével a Vajda-Papír Csoport.

2022 A Vajda-Papír év elején elnyerte az Év Gyára 2021 díjat. A vállalat Dunaföldváron 2018. novemberében elkészült papírgyára 2022-ben 16 milliárd forint összértékű beruházás keretein belül, második üzemegységével (alappapírgyártó-csarnok, alappapír-raktár, cellulóz tárolási- és előkészítési terület) bővült. A teljes költségvetéséből csaknem 10 milliárd forintot fordítottak a gép és technológiai beruházásra, amely így az elérhető legmodernebb és hatékonyabb gyártási tevékenység révén kevésbé terheli a környezetet.
2021 1,4 milliárd forintos beruházás keretében a kor legmodernebb és leghatékonyabb TYPE IIR minősítésű sebészeti arcmaszk gyártó gépsorát indítja el a Vajda-Papír ez év elején.
Első ipari vállalatként 11 milliárd forintot meghaladó értékben bocsát ki zöld kötvényt a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában. A kötvénykibocsátásból származó forrásokból a Vajda-Papír jövőbeni környezettudatos beruházásait, köztük dunaföldvári gyár újabb bővítését alapozták meg. 
2020 A vállalat duális képzőhelyi megállapodást köt és több évtizedes szünet után szakmailag támogatja az újra induló nappali tagozatos papíripari és feldolgozói szakképzést. A Vajda-Papír elkötelezett a társadalmi felelősségvállalással és a rászorulók támogatásával kapcsolatban, így hosszútávú együttműködés keretein belül a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül indította el Ti mind hősök vagytok! kampányát.
2018 A vállalat, 15 milliárd forint értékű, zöldmezős beruházással megnyitja Magyarország legnagyobb kapacitású és legmodernebb integrált (papírgép és feldolgozógép) higiéniai papírgyárát Dunaföldváron. Ezzel a Vajda-Papír Kft. nemcsak több mint 100 új munkahelyet teremt majd, de a külföldi gyártás mellett mostantól hazai környezetben is képes lesz az alappapír előállítására. A 23 ezer négyzetméteres üzemben környezetvédelemi és energiahatékonysági szempontból is a legmodernebb, világszínvonalú technológiával dolgoznak majd.
2017 Három új, modern strech-fóliázó gép beszerzésével a Vajda-Papír tökéletesítette az egyenletesen és biztonságosan fóliázott termékek, rakományok elkészítését.
2015 Három darab, a kor legmodernebb automata papír zsebkendő gyártó gépsorának beüzemelésével jelentős energiamegtakarítás és biztonságosabb munkafeltételek megteremtése.
2014 Átadásra került a Vajda-Papír legújabb, 1,8 milliárd forint értékű kapacitásbővítő nagyberuházása, amely tekercses termékek gyártása terén nyit új távlatokat a vállalat számára. A vállalat átlépte az 500+ fős foglalkoztatotti létszámot.
2013 A Vajda-Papir Scandinavia A.S. megalapítása, amely már gyártókapacitással is hozzájárul a nemzetközivé vált cég tevékenységéhez. A Norvégiában 100 főt foglalkoztató, 25 ezer tonna gyártó- és feldolgozókapacitású céghez gyártósort is vásárolt a Vajda-Papír.
2011 A cég szerkezete jelentős változáson ment át, regionális kereskedelmi képviselőkkel bővült a csapat, majd a nagyvállalati struktúra bevezetése kezdődött, amelynek során öt igazgató kezdte meg munkáját a vállalat felsővezetésében. Megfogalmazták a vállalati jövőképet (víziót). Bevezették a vállalat belföldi- és külföldi piacra célzott gyártói márkáját, az Ooops!-ot. 
2010 Ismét új technológia érkezett, amely a tekercses termékek (konyhai papírtörlő, toalettpapír) gyártásában hozott innovációt. Az üzemfejlesztés is tovább folytatódott, az energiatakarékos és környezetkímélő termelés párhuzamosan fejlődött a központi szabályozórendszerrel vezérelt fűtési-, hűtési-, és világítási rendszerrel.
2008 Eljött a telepfejlesztés ideje. A szétszórtan működő termelőegységek összevonásra kerültek, nem is akárhogyan: zöldmezős beruházás keretében. Az ingatlanberuházás mellett nem maradhatott el a technológia újabb fejlesztése sem. Az innováció elsősorban az üzemek ingatlanjait érintette, a korszerű, energiavisszatermelő gyártás, a gépeket ellátó elektromos energiára csatlakoztatott fűtés, valamint az intelligens házakra jellemző környezetérzékeny energiaszabályozás alapjait ekkor tették le.
A MSZ ISO 9001:2008 bevezetésének éve.
2004 A meglévő berendezések modernizálásán túl a géppark új, nagy teljesítményű berendezésekkel egészült ki. A kapacitás többszörösére nőtt, miközben a szortiment kiteljesedett a háztartási papíráruk teljes skálájára. ISO 14001:2004 irányítási rendszerünk bevezetése egyértelmű lépés környezettudatos elkötelezettségünk
tekintetében
2001 Az első nagyobb beruházás és vállalkozásfejlesztés éve. Konyhai papírtörlő és toalettpapír gyártására is alkalmas gépsor vásárlásával bővült a géppark a fogyasztók igényeinek szélesebb körű kielégítése céljából.
A termelés növekedésével párhuzamosan a foglalkoztatottak száma is bővült.
1999 A Vajda-Papír Kft. megalapításának éve. A családi vállalkozásként induló céget Vajda Attila és Vajdáné Csata Szilvia alapították. Mindössze egy termékkel – toalettpapír -  léptek a piacra, de a kedvező fogadtatásnak köszönhetően és a növekvő igények kiszolgálása céljából a géppark hamarosan bővítésre került.