Cégtörténet

Cégtörténet

Cégtörténet

2020

Ebben az évben innovatív környezetvédelmi beruházás is történt a Vajda-Papírnál és többek között legördültek a gyártósorról az első lebomló, komposztálható papírcsomagolásba csomagolt toalettpapír és papírtörlő termékek, amellyel a vállalat tovább csökkenti ökológiai lábnyomát.

2020. őszén a vállalat duális képzőpartneri megállapodásra vonatkozó szándéknyilatkozatot írt alá a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégiummal és bejelentették a több évtizedes szünet után Magyarországon újra induló papíripari szakképzés részleteit. A Vajda-Papír szakemberei jelentős mértékben hozzájárultak az új papíripari szakmák és szakmairányok képzési képzési és kimeneti követelményeinek meghatározásához.

2020. októberében két kamionnyi, több mint 10 tonna higiéniai papírterméket adományozott a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Betegápoló Irgalmasrend intézményeinek.

Hatalmas mérföldkő a vállalat életében, hogy újabb dunaföldvári gyáregység alapkövét helyezték el 2020. novemberében. A beruházás célja a kapacitásbővítés és a cég teljes alapanyag ellátásának biztosítása, ami stratégia előnyt jelent a vállalatcsoport számára.

A vállalat 2020. novemberében 11 milliárd forintot meghaladó értékben bocsátott ki kötvényt a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramjában. A kötvénykibocsátásból származó forrásokból a Vajda-Papír jövőbeni beruházásait, köztük dunaföldvári gyár újabb bővítését alapozták meg.

2019 Töretlen, két évtizedes fejlődésünk eredményeként a kis családi vállalkozásból a régió meghatározó papíripari szakértőjévé váltunk.
2018 A vállalat, újabb zöldmezős beruházással megnyitja Magyarország legnagyobb kapacitású és legmodernebb integrált (papírgép és feldolgozógép) higiéniai papírgyárát Dunaföldváron. Ezzel a Vajda-Papír Kft. nemcsak több mint 100 új munkahelyet teremt majd, de a külföldi gyártás mellett mostantól hazai környezetben is képes lesz az alappapír előállítására. A 23 ezer négyzetméteres üzemben környezetvédelemi és energiahatékonysági szempontból is a legmodernebb, világszínvonalú technológiával dolgoznak majd.
2017 Három új, modern strech-fóliázó gép beszerzésével a Vajda-Papír tökéletesítette az egyenletesen és biztonságosan fóliázott termékek, rakományok elkészítését.
2015 Ebben az évben két új papír zsebkendő automata gépsorral növelte kapacitását a vállalat.
2014 2014 első felében több fontos beruházást is végrehajtott a Vajda Papír Kft. 2014 tavaszán papír zsebkendő gyártókapacitásait növelte új gépsor üzembe állításával. Júniusban közel 100 vendég – köztük a kormány és a helyi önkormányzat képviselői, diplomaták, partnerek, vevők és beszállítók, valamint a hazai sajtó képviselői – előtt hivatalosan átadásra került a Vajda Papír Kft. legújabb, 1,8 milliárd forint értékű kapacitásbővítő nagyberuházása, amely tekercses termékek gyártása terén nyit új távlatokat a vállalat számára.
2013 Májusban jött létre a Vajda Papír Skandinávia, amely már gyártókapacitással is hozzájárul a nemzetközivé vált cég tevékenységéhez. A Norvégiában alapított, 100 főt foglalkoztató, 25 ezer tonna gyártó- és feldolgozókapacitású céghez gyártósort és megrendelési szerződéseket is vásárolt a menedzsment.
2012 A töretlenül növekvő vásárlói igényeket a Vajda Papír Kft. újabb szalvétagép beruházással teljesítette.
2011 Az első külföldi iroda megalapításának éve. Innentől kezdve Romániában kereskedelmi képviselő segíti a helyi értékesítést.
A magyarországi cég szerkezete jelentős változáson ment át, regionális kereskedelmi képviselőkkel bővült a csapat, majd önálló menedzsment kialakítása kezdődött meg, amelynek során öt igazgató kezdte meg munkáját a vállalat felsővezetésében.
2010 Ismét új technológia érkezett, amely a tekercses termékek (konyhai törlő, toalettpapír) gyártásában hozott innovációt.
Az üzemfejlesztés is tovább folytatódott, az energiatakarékos és környezetkímélő termelés párhuzamosan fejlődött a központi szabályozórendszerrel vezérelt fűtési-, hűtési-, és világítási rendszerrel.
2008 Eljött a telepfejlesztés ideje. A szétszórtan működő termelőegységek összevonásra kerültek, nem is akárhogyan: zöldmezős beruházás keretében. Az ingatlanberuházás mellett nem maradhatott el a technológia újabb fejlesztése sem. Az innováció elsősorban az üzemek ingatlanjait érintette, a korszerű, energiavisszatermelő gyártás, a gépeket ellátó elektromos energiára csatlakoztatott fűtés, valamint az intelligens házakra jellemző környezetérzékeny energiaszabályozás alapjait ekkor tették le.
A MSZ ISO 9001:2008 bevezetésének éve.
2004 A meglévő berendezések modernizálásán túl a géppark új, nagy teljesítményű berendezésekkel egészült ki. A kapacitás többszörösére nőtt, miközben a szortiment kiteljesedett a háztartási papíráruk teljes skálájára.
A fejlesztések során szem előtt tartották a folyamat-központúságot és a vevők magas szintű kiszolgálásának igényét, ezért bevezetésre került az MSZ ISO 14001:2004 irányítási rendszer.
2001 Az első nagyobb beruházás éve. Az alapítók felhagytak egyéb irányú tevékenységeikkel és teljes erővel a vállalkozás fejlesztésébe vetették magukat. Konyhai törlő és toalettpapír gyártására alkalmas nagy kapacitású gépsor vásárlására került sor és a termékkínálat is dinamikus növekedésbe kezdett. A termelés növekedésével párhuzamosan a foglalkoztatottak száma is bővült.
A vállalat ugyanebben az évben – az első adandó alkalommal – kilépett a nemzetközi piacra. Az első megrendelések Szlovákiából és Lengyelországból érkeztek.
1999 Vajda Attila és Vajdáné Csata Szilvia főállásuk mellett megvásárolták és egy bérelt garázsban üzembe állították az első – toalettpapír gyártására alkalmas – gépet. Mindössze egy termékkel léptek a piacra, de a kedvező fogadtatásnak köszönhetően és a növekvő igények kiszolgálása céljából a géppark hamarosan bővítésre került.