Partnereinknek a vállalati stratégiáról

Partnereinknek a vállalati stratégiáról

Partnereinknek a vállalati stratégiáról

A Vajda Papír Kft. – vállalkozások időszámítását tekintve – rövid, mindössze 14 éves múltja során rendkívül agilis, dinamikus és kiegyensúlyozott fejlődést mutat. Mindössze egy gépre alapozott mellékállásból mára értékesítés és gyártás szempontjából is több országot felölelő, milliárdos forgalmú nagyvállalkozássá vált, amely Magyarországon több szempontból piacvezető és a külföldi cégekkel is bátran felveheti a versenyt.

A kiegyensúlyozott fejlődés alaptétele volt, hogy a géppark és a termékszortiment lépésről-lépésre, a fogyasztói igényeknek megfelelően bővüljön. A 2004-es üzem- és kapacitásbővítésig a vállalkozás a nyereség visszaforgatásából finanszírozta a fejlesztéseket, ebben az évben vett igénybe először külső anyagi forrást.

 

A vállalkozás elindításakor egyetlen terméket gyártott, a termékskálát fokozatosan bővítette ki. Amikor a gyártás a teljes háztartási és higiéniai papírtermék-skálát lefedte, önálló márkák kialakítására került sor, a termékkínálat folyamatos bővítésével párhuzamosan. A Vajda Papír Kft. márkái fokozatosan a piac minden szegmensében megjelentek az elmúlt években. A népszerű Lilla márka az első áras kategóriában van jelen, a közép kategória jelentős szereplője a Daisy márka. A Sindy és az Ooops! a legfontosabb minőségi szegmensben vívott ki stabil pozíciót. Az Ooops!, annak ellenére, hogy a legfiatalabb a márkák közül, a prémium kategóriában is erős jelenléttel bír, termékválasztéka minden igényt maradéktalanul kielégít.

Számos kereskedelmi hálózat saját márkás termékeit is a Vajda Papír Kft. gyártja. A cég által gyártott termékek a független kereskedői bázisról indulva, napjainkra megvetette a lábát a legtöbb hazai és nemzetközi áruházlánc kínálatában (Tesco, Auchan, Penny-Market, Lidl, CBA, Reál, Metro, Profi, Rossmann).

Export

A külföldi értékesítést szolgálja a romániai kereskedelmi képviselő és a norvégiai leányvállalat is.

Vállalatfejlesztési stratégia, emberi erőforrások

Jelentős, az emberi erőforrásokat, a pénzügyi vezetést és HR területet érintő beruházások után önálló menedzsment kialakítására került, sor, amely folyamatban öt igazgató csatlakozott a céghez 2010 és 2011 folyamán. A cégvezetők fokozatosan adják át tevékenységük egy részét a nagy tapasztalattal rendelkező, kiváló szakembereknek.

Vajda Attila és felesége mindmáig személyesen irányítja a céget és jelentős részt vállal a napi operatív munkából.